Szavalóverseny

2022.03.26. 18:10

A határon túli magyar lírából merítettek

A Bátaszéki II. Géza Gimnázium Géza-napi rendezvénysorozatának egyik eseménye volt a megye középiskolás diákjai számára immár 32. alkalommal meghirdetett szavalóverseny.

M. I.

Szépen szerepeltek az idei versenyen a diákok (Fotó: Ócsai Krisztina)

A nevezők két verssel készültek: egy szabadon választott és egy kötött témájú alkotással, amely az idei évben „A kisebbségi életérzés és sors a határon túli magyar lírában” címet kapta – tájékoztatta lapunkat Prantner Béla szervező tanár. A rendezvényen tíz szavaló vett részt: négyen a Garay János Gimnáziumból, hárman az I. Béla Gimnáziumból, egy diák a Hunyadi János Vendéglátó Szakképző Iskolából és ketten a házigazda bátaszéki II. Géza Gimnázium képviseletében.

A szavalatok elhangzását követően a zsűri a következő eredményt hirdette ki. Első helyezett lett Főglein Liza Kató (Garay János Gimnázium.), megelőzve Schöck Huba Zétényt (I. Béla Gimnázium), valamint az egyaránt harmadik Borsiczky Ádámot (II. Géza Gimnázium) és Sebestyén Adriennt (I. Béla Gimnázium). Különdíjat kapott a zsűritől Deli Áron, Ganczer Ádám és Kisvári Gréta (mindhárom Garay gimnázium). A közönségdíjat Borsiczky Ádám, a bátaszéki gimnázium diákja vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában