Vízrendezés

2022.03.02. 10:25

Háromszázmilliós projekt indult Bogyiszlón

Belterületi vízrendezés kezdődött a napokban Bogyiszlón. Komoly, közel 300 milliós projekt. Több mint két kilométer hosszban, a főutca mindkét oldalán burkolják a csapadékvíz-elvezető árkokat.

W. G.

Tóth István polgármester szerint minőségi változás következik be ennek köszönhetően. Nem fognak feliszapolódni az árkok, eldugulni az átereszek, vagy ha mégis előfordul itt-ott ilyesmi, könnyen megoldhatják a problémát, egyszerű lesz a tisztítás. A kivitelezés őszre készül el. 

A lakosságnak fel kell készülni az átmeneti kellemetlenségre. Mivel egységes kocsibejárók épülnek a burkolt árkok fölött, előfordulhat, hogy az ingatlantulajdonos, akinek a háza előtt dolgoznak, több napig nem tud ki- vagy beállni az autójával. A munka zajjal jár, sár és por is ronthat a komfortérzeten, átmenetileg. De a végeredményt látva – a faluvezető szerint – mindenki azt fogja mondani, hogy megérte. 

A kivitelezéshez szükséges építőanyagok – csövek, burkolóelemek – már megérkeztek a helyszínre. A csapadékvíz-elvezetés korszerűbbé válik, a falukép megszépül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában