Segítik a bajbajutottakat

2022.03.31. 15:30

Higiéniai papírterméket biztosít az Ukrajnából menekülőknek a Vajda-Papír

Ellátja higiéniai papírtermékkel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat befogadóhelyeit a Vajda-Papír – Biztosítják a higiéniai papírterméket az Ukrajnából menekülőket ellátó szálláshelyeken és segítségpontokon – derül ki a portálunkhoz eljuttatott közleményből.

TEOL.hu

Fotó: Vajda-Papír

Fotó: ©VajdaPapir

Csaknem egy tonna higiéniai papírterméket adományoz a Vajda-Papír az Ukrajnából menekülők ellátására. Az árut a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszi át és osztja szét a menekülőket ellátó szálláshelyeken és segítségpontokon. Vajda Attila, Magyarország vezető higiéniai papírtermék-gyártója, a Vajda-Papír ügyvezető igazgatója elmondta: az adományban toalettpapír, papír zsebkendő, papírtörlő van, emellett pedig több ezer általuk gyártott sebészeti arcmaszkot is biztosítanak. 

Hozzátette: ahogy a készletek fogynak, a Vajda-Papír kész újabb szállítmányokkal segíteni, ahogyan évek óta rendszeresen támogatják termékeikkel a rászoruló magyar családokat a Szeretetszolgálat kötelékében. Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke elmondta: A háború kirobbanása óta menekültek tömegei érkeznek Magyarországra Ukrajnából. A felajánlott szálláshelyek koordinálását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vállalta, emellett országszerte több átmeneti befogadóhelyet nyitottak, ahol nagy hasznát veszik az adománynak. Kiemelte: Nagyon fontos a magyar vállalat akciója, és reméli, egyre több cég követi a jó példát, és a Máltai Segélyszervezettel egyeztetve termékadományokkal támogatják munkájukat a rendkívüli helyzetben.

 

Vajda Attila, a Vajda-Papír ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: ma még nem látni a háború kimenetelét, sokan jönnek Magyarországra, de nem tudni mennyi ideig és hányan maradnak. Ezért, ha szükség lesz rá, a mostani adományt újabbak követhetik. „A rendkívüli helyzetekben különösen fontos a társadalmi szolidaritás, a leghatékonyabban pedig úgy tudunk segíteni, ha az ukrajnai háború elől menekülőket ellátó intézményeket támogatjuk” – mondta Vajda Attila. 
 

A Vajda-Papír eddig is együttműködött a Máltai Szeretetszolgálattal a rászorulók és a hátrányos helyzetűek megsegítésében, a szomszédos országban zajló háború pedig ismét a segítségnyújtásra ösztönöz. A több millió forint értékű adományt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat központi raktárába telephelyére szállítják, az árut a szolgálat raktározza és szállítja az átmeneti szálláshelyekre, ahogy a készletek fogynak és a Máltai Szeretetszolgálat jelzést ad, a Vajda-Papír újabb szállítmányokkal segítheti a háború elől menekülőket ellátó helyeket – tette hozzá Vajda Attila.

Emlékeztetett rá, hogy a Vajda-Papír évek óta nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra, de most különösen büszke arra, hogy nem csak vállalati szinten segítik az ukrajnai háború elől menekülőket, de a cég dolgozói is gyűjtik a legfontosabb adományokat, amelyeket szintén a szeretetszolgálatnak adnak át. A Vajda-Papíros munkatársakkal folyamatosan gyűjtjük a tartós élelmiszereket, a hús és húsmentes konzerveket, teát, kekszet, cukrot, bébiételt, ásványvizet, valamint higiéniás termékeket: pelenkát, fogkrémet, fogkefét, nedves törlőkendőt, intim eszközöket, tisztálkodó szereket.

 

Csaknem 100 munkahelyet ajánlott fel a Vajda-Papír az Ukrajnából menekülőknek

 

Magyarország vezető higiéniai papírtermék-gyártója, nemcsak adománnyal segít, hanem munkahelyeket is felajánlott az Ukrajnából menekülő kárpátaljai magyaroknak és ukránoknak, együttműködve az Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakembereivel, akik rövid és hosszútávú életviteli támogatást és javaslatokat is nyújtanak a háború elől menekülőknek, valamint az elérhető állás- és szálláslehetőségekről is informálják az érdeklődőket. A több, mint 650 munkavállalót foglalkoztató vállalatcsoport a dunaföldvári, a székesfehérvári és a budapesti gyárában is kínál munkalehetőségeket, biztos jövedelmet, lakhatást és egészségügyi ellátást. A magyar állampolgároknak folyamatosan vannak biztos megélhetést biztosító munkahelyeik, amelyeket megnyitottak a háború elől menekülőknek is. A munkalehetőségekről információk a Vajda-Papír honlapján, a Karrier aloldalon találhatók.

 

A Vajda-Papír rendszeresen támogatja a rászorulókat

 

Az idén 22 esztendős Vajda-Papír Csoport társadalmi felelősségvállalása nagy múltra tekint vissza, 2020-ban pedig megért rá a vállalatcsoport, hogy rendszeresen együttműködjön a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Betegápoló Irgalmasrenddel is. Elindították a „Ti mind hősök vagytok” kampányt, amelynek keretében jelentős terméktámogatást nyújtottak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek, hogy a járvány okozta helyzetben segítsék a szociális és egészségügyi ellátást. Az adomány több, mint 1200 ember egy éves fogyasztását fedezte. A vállalat 2021 májusában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjait támogatta. 6000 hátrányos helyzetű gyermeket látott el egy esztendőre elegendő higiéniai papírtermékkel, és a cég a Szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjai keretében a hátrányos helyzetű gyermekeknek működtetett óvodáknak, általános iskoláknak, a "Játszva megelőzni!” Játszótér Program szociális játszóházainak és a nevelőszülői hálózatnak adományozott két kamionnyi, több mint 10 tonna higiéniai papírterméket, 2021 novemberben pedig több száz hátrányos helyzetű családot láttak el országszerte egy évre elegendő higiéniai papírtermékkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában