Akciónapok

2022.05.19. 09:30

Huszonhét tonna szemetet gyűjtöttek össze Tolnában

Két szemétgyűjtési akciónapot is tartott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén tavasszal a Föld Napja alkalmából és a TeSzedd kampányhoz kapcsolódva április huszonkettedikén és május negyedikén.

Brunner Mónika

Fotó: MK Zrt.

A Föld Napján tartott szemétszedésen tizenöt tonna, míg a másik akciónapon tizenkét köbméter hulladékot gyűjtöttek össze munkatársaik Tolna megyében, tájékoztatta lapunkat a társaság. 

Közleményben ismertették, hogy egész évben folyamatosan, ütemezetten végzik a szemétgyűjtési munkákat az országosan harminckétezer kilométeres közúthálózathoz tartozó területeken. Általános tapasztalat, hogy a közutak menti pihenőhelyekben található, az utazás során képződő kis mennyiségű hulladék gyűjtésére szolgáló konténerek és kukák mellé gyakran helyeznek ki bútort, hűtőket, háztartási hulladékot. Nagyon sok, főleg erdős területen találnak a szakemberek illegálisan kidobott sittet, elektronikai, de akár veszélyes hulladékokat is.

Kilencvenöt mérnökségük szemétszedési tevékenysége során évente egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű szemetet gyűjt össze az országos közutak mellől, ez évi egy-másfél milliárd forintos terhet jelent a cég számára. 

A két akciónappal a társaság felhívja a figyelmet a teremtett környezet védelmére, szemléletformálásra ösztönöz a tiszta Magyarországért. Megmutatja, milyenek lehetnének az út menti területek, ha azokat nem szemetelnék össze illegálisan. Csak a közlekedőkön múlik, hogy ezúttal meddig maradnak tiszták ezek a területek. 

Kiemelten kérnek mindenkit: az útközben összegyűlt szemetet csak a kihelyezett kukákba és ne azok mellé dobják ki, az egyéb hulladékokat vigyék el a megfelelő hulladékudvarokba, átvevőhelyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában