Veterán Vegyészek Baráti Társasága

2022.05.30. 19:10

Koszorúztak a volt bajtársak

Öt éve alakult meg a Szegzárd Veterán Vegyészek Baráti Társasága. A bajtársi szerveződés az egykori Magyar Néphadsereg 5. önálló vegyi-, sugárfelderítő századának volt katonáit, tiszteseit, altisztjeit és tisztjeit hívta soraiba.

Sz. Á.

A bajtársak a vendéglátó iskola épületével is ismerkedtek (Fotó: MD)

A század 1961-től 1973-ig állomásozott Szekszárdon, a Budai Nagy Antal laktanyában. Ez a létesítmény, néhány épület eleme kivételével, már nem létezik. De a helyén található – és Nagy Imre igazgató által az egykori katonáknak bemutatott – teljesen felújított Hunyadi Mátyás Vendéglátó Szakképző Iskola falán lévő táblát koszorúzta meg szombaton Sztanó Zsuzsa ny. őrnagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége elnökhelyettese, Kriston István ny. alezredes, a század egykori parancsnoka és Szikora Mihály ny. ezredes, volt hadműveleti-, kiképző tiszt, a Társaság elnöke. 

Az egykori sorállomány képviseletében Erőss Ede, Rácz József és Sági László koszorúzott. Az immár VI. Vegyi Sugár Felderítő Találkozó a csoportképkészítés után a Heinek Ottó Közösségi Házban folytatódott, ahol a résztvevők előadásokat hallottak, és feleleveníthették katonaemlékeiket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában