Gyermektánc

2022.05.20. 18:00

Megyei találkozót szervezett az óvoda

Tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Wunderland óvoda pénteken a Német Nemzetiségi Gyermektánc Találkozóját.

Farkas Eszter

– Hagyományteremtő jelleggel kezdtük el 2011-ben a programot, amely megyei szintű, ez azt jelenti, hogy a megyében található német nemzetiségi óvodákból hívunk vendégeket. Idén a Pitypang óvodából, Nagymányokról; a Zöldkert óvodából, Mözsről és a Napsugár óvodából, Györkönyből érkeztek a vendégeink, valamint a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola második osztályának tanulói, majd a Szekszárdi Mondschein kórus tagjai adtak elő műsort zárásként, tudtuk meg Häfner Adél, az óvoda vezetőtől

Délután a felnőtteknek nyílt alkalma egy kötetlen beszélgetésre, tapasztalatcserére a nemzetiségi pedagógiai témájában, a problémákról a nevelésben, a nehézségekről, erősségekről egyeztettünk. Ezzel az a célunk, hogy szorosabb köteléket építsünk ki a nemzetiségi óvodák között. A gyerekeknek délután kínáltunk programokat, a Deutsche Bühne Németszínház jött el előadást tartani, az udvaron egy népifajátékos várt a kicsiket, illetve kézműves foglalkozáson is részt vehettek – mondta Häfner Adél. A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta hatszázezer forinttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában