Gyereknap

2022.05.20. 15:30

Újra kinyílnak a tűzoltóságok kapui

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapján ismét megnyílnak a tűzoltóságok kapui.

TEOL

Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

Fotó: Karnok Csaba

Az ország 373 pontján, közte több Tolna megyei helyszínen is várják a tűzoltók a gyermekeket és szüleiket, kísérőiket. A 148 hivatásos tűzoltóság mellett 225 önkormányzati tűzoltóság és önkéntes tűzoltó egyesület is fogadja a tűzoltók munkája iránt érdeklődő fiatalokat – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az elmúlt években a járvány miatt nem volt lehetőség a gyerekek fogadására, azonban most újra bepillanthatnak a tűzoltók izgalmas életébe. A nap folyamán a lánglovagok több próbariasztást is tartanak, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők.

A tűzoltólaktanyák tárt kapukkal várják a gyerekeket Tolna megyében is. A hivatásos tűzoltóságok közül május 29-én a paksi (Tolnai út 141.), a dombóvári (Köztársaság u. 27.) és a szekszárdi (Mikes utca 16-22.) látogatható, míg az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok közül a faddi (Béke u. 3.), a tamási (Dózsa György utca 96.), a bátaszéki (Hunyadi u 46.) és a kurdi (Petőfi S. u. 11.) várja az érdeklődőket gyermeknapon. A laktanyák ingyenesen, mindenféle előzetes regisztráció nélkül látogathatóak 10 órától egészen 16 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában