Jótékonyság

2022.06.30. 19:14

Kétszázötvenezer forint adomány az Esőmanóknak

Sajtótájékoztatót tartott szerdán a 7100 - A Városod Egyesület. Böröcz Máté, az egyesület elnöke két jelentős eseményre kívánta felhívni a figyelmet.

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

Az április közepén sikerrel megtartott Húsvéti vigadalom a Gyűszűbirtokon elnevezésű esemény bevételét, kétszázötvenezer forintot felajánlják az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesületnek. 

Vizdár-Lőczi Gizella, az Esőmanók vezetőségi tagja megköszönte a felajánlást, és elmondta, a rendezvény jól sikerült, a családok olyan szeretettel, gondoskodással fogadták az autista gyerekeket, mintha hétköznapi fejlődésű gyerekek lennének. 

Böröcz Máté elnök ezután beszámolt arról, hogy egyesületük közeljövőben Értékeld önmagad címmel indít projektet Manhalt Dóra szakmai közreműködő segítségével.  – Maximum öt fős csoportokban Szekszárd környéki fiatalokat, alsó tagozatos diákokat várunk, akiknek bensőséges, biztonságos teret teremtünk, hogy meg tudjuk oldani a problémáikat – mondta Manhalt Dóra. 

A diákok beszélhetnek a tanulással, iskolával kapcsolatos stresszről, az osztálytársaikkal, barátaikkal, a tanítóikkal való kapcsolataikról, hogy milyen érzés, ha felelnek, ha nincs kedvük házi feladatot írni. Különféle technikákkal segítik majd őket, hogy tudják kezelni ezeket a helyzeteket. Az "Értékeld önmagad" képzésekre a www.belsohang.com honlap kapcsolat menüpontjánál található elérhetőségeken lehet jelentkezni. A helyszín és az időpont későbbi megbeszélés kérdése.

Böröcz Máté elnök elmondta, hogy a 7100 - A Városod Egyesület célkitűzései közé tartozik a környezet védelme, a jótékonyság, és karitatív ügyek élére állnak. Továbbra is szeretnének Szekszárd közéletének szerves részévé válni, ezáltal az itt élő embereknek segíteni. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában