Jótékonyság

2022.08.17. 10:20

Áront támogatja a civil csapat

Jótékonysági családi délutánt tartottak vasárnap a hőgyészi művelődési házban, hogy támogassák a kilencéves Andóczi Áront, akinél a múlt év elején diagnosztizáltak leukémiát. A kisfiút folyamatosan segíti egy helyi önkéntesekből álló civil szervezet, a mostani eseményt pedig a közelmúltban alakult Kölesdi Angyalok csapata hozta össze.

Brunner Mónika

Áron a hatalmas plüssmacival, Maki és KZY előadókkal (Beküldött kép)

A programok délután négy órakor kezdődtek a Palánta Báb Misszió Egyesület A szeretetre vágyó süni című félórás előadásával, amely sok szülőt és gyermeket vonzott, Andóczi Áron is a közönség soraiban ült. Az előadás után Maki és KZY lépett színpadra. A helyszínen a gyerekeket arcfestés, csillámtetkó, lufihajtogatás, sütemények és apró játékok várták. A három órás eseményt a Sodrás zenekar koncertje zárta. A jótékonysági délután körülbelül száz főt vonzott. 

– Nagyon sikeres volt a rendezvény, sokan eljöttek és támogatták az Andóczi családot – számolt be lapunknak Pfeiferné Szatmáry Erzsébet, akinek a kisfia Áron egykori óvodástársa és a legjobb barátja. Elmondta, hogy a támogatóknak köszönhetően százharmincötezer forintot sikerült gyűjteniük, amely az eladott apró ajándékokból és sütemények árából jött össze. 

– A szervezők plüssmacit és édességet adtak Áronnak, akinek az orvosa engedélyezte, hogy részt vegyen a programokon. Jól érezte magát, a többi gyerekkel együtt tapsolt a koncerten. Áron állapota jelenleg viszonylag kielégítő, de továbbra is folyamatos támogatásra van szüksége – tette hozzá Pfeiferné Szatmáry Erzsébet.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában