Szüreti nap

2022.09.21. 18:10

Dunakömlődön remek hangulatban ünnepelték a szüretet

A csapadékos, hűvös időjárás miatt a hagyományoktól némileg eltérően sikerült megrendezni az idei, huszonnegyedik dunakömlődi szüreti napot szombaton. Bár a felvonulás ezúttal nem a megszokott nagy, színes forgatagra sikerült, de a feldíszített járművekkel, lovasokkal így is remek hangulatot tudtak teremteni – írta meg a TelePaks.

Ábrahám-Gazsó Rita

A feldíszített járművekkel, lovasokkal remek hangulatot tudtak teremteni

Fotó: Molnár Gyula

A szüreti napra díszbe öltöztették a települést, a faluházhoz a már állandó dekorációs elemnek számító fiú- és lányfigura került, a COOP áruház mellé egy szintén szalmabálából készített traktor illetve biciklis figura, egy másik helyszínre pedig őszi hangulatú kompozíció. A kisbíró botjára, amit még az első szüreti napra alkotott Feil József fafaragó, idén is felkerült a díszes szalag. A rendezvényen fellépett a Langaléta Garabonciások, a HuMen Brass Band fúvószenekar, a Miss Bee, Várkonyi András és Fodor Zsóka, a Tűzvirág Táncegyüttes, valamint Oszvald Marika. A kísérőprogramok sorában szerepelt vásártér, a gyerekeknek ugrálóvárak, arc- és hennafestés.

A nap izgalmas pillanatai voltak, amikor kiderült, kik készítették „Az ősz ízei az üvegben" pályázatra a legízletesebb lekvárokat az ősz gyümölcseiből, illetve „Az ősz ízei a tányéron" pályázaton a legfinomabb süteményeket az évszak gyümölcseinek felhasználásával. A zsűrire tíz lekvár megkóstolása várt, a díjat áfonyalekvárjával Siposné Suszter Andrea, sárgabarack lekvárjával Varjas István, és áfonyás körte lekvárjával Szabóné Pacskó Szilvia nyerte el. A süteményeknél Szabóné Pacskó Szilvia kevert szilvás süteményét, Siposné Suszter Andrea birsalmás tejszínes tortáját és Hergerné Frics Barbara szilvás mascarpones tortaszeletét találta legkiemelkedőbbnek a zsűri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában