Népszámlálás 2022

2022.10.14. 12:00

Vasárnap éjfélig lehet neten kitölteni a népszámlálási kérdőívet

Október 16-án éjfélkor véget ér a népszámlálás online önkitöltési szakasza, addig azonban mindenki önállóan is megválaszolhatja a kérdéseket. Az adatszolgáltatást nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni, aki lemarad, október 17-től már csak a számlálóbiztosok segítségével töltheti ki a kérdőívet – tájékoztatott a KSH.

TEOL

Forrás: KSH

Már csupán néhány napig lehet önállóan, a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül kitölteni a népszámlálási kérdőívet. Az idei adatgyűjtés első, online szakasza október 16-án, éjfélkor zárul, akik addig nem élnek ezzel a lehetőséggel, azokat október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel, és akkor már csak az ő segítségükkel lehet megválaszolni a kérdéseket. Számlálóbiztosnak egyébként lehet jelentkezni, erről tartott sajtótájékoztatót kedden Kilián Máté a szekszárdi városházán.

Ahogy azt korábban már megírtuk, a népszámlálási kérdőív kitöltése kötelező minden magyar állampolgár számára, a legkényelmesebb módja pedig az, ha online tesszük ezt meg. Azok se csüggedjenek, akik nem rendelkeznek a háztartásukban internet hozzáféréssel, ugyanis idén a magyarországi könyvtárakban beiratkozási és díjfizetési kötelezettség nélkül, ingyenesen ki lehet tölteni az interneten a népszámlálási kérdőívet, így vasárnap éjfélig ők is élhetnek ezzel a lehetőséggel.

A kérdőívet egyébként érdemes online kitölteni, ugyanis az interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában