Közgyűlés

2022.12.15. 14:44

Csak tavasszal nyithat ki a Tamási Fürdő

Több, a gyógyfürdővel kapcsolatos döntés is született a tamási képviselőtestület legutóbbi, szerdai ülésén.

Gazsó Rita

Archív fotó: Makovics Kornél

A döntések közül a legfontosabb, hogy a fürdőt január 1-től a város tulajdonában álló Tamási Vagyongazdálkodó Kft. üzemelteti tovább. Az erről szóló határozatot fogadta el most a testület – tájékoztatta Porga Ferenc. A polgármestertől megtudtuk, a működtetéssel kapcsolatosan egy előzetes költségbecslés is született, amelyből az látszik, hogy várhatóan a tavaszig tartó időszakban nem tud vendégeket fogadni a fürdő. Ennek hátterében a kialakult energia-helyzet és az elhúzódó átadás-átvételi folyamat áll. 

– Az a cél, hogy május közepétől a nyári időszakra legalább a régi fürdő és az új fürdő használható része elérhetővé váljon a vendégek számára. Ez kikötésként szerepel majd abban az üzem eltetési megállapodásban is, amelyet vagyongazdálkodó cégünkkel aláírunk – jelezte a városvezető. 

Egyelőre várhatóan tehát szezonálisan működik majd a fürdő, hiszen ahogy nemrégiben hírt adtunk róla, a tervezésére, kivitelezésére és üzemeltetésére kiírt közös közbeszerzési pályázat eredménytelenül zárult. A jelenlegi energiaválság miatt ugyanis nem érkezett rá érvényes ajánlat. Annak érdekében, hogy mielőbb sikerüljön helyreállítani az új épület tűzeset által károsított részét, ennek építésére, kivitelezésére külön  pályázatot írtak ki, amely jelenleg is zajlik. A helyreállítási munkák a közbeszerzési eljárás lezárultát követően a jövő évben elkezdődhetnek – számolt be Porga Ferenc. A polgármester emlékeztetett rá, hogy továbbra sem tettek le ról, hogy a régi fürdő felújítását és bővítését elindítsák, a tervek készen vannak, bízunk benne, hogy egy következő közbeszerzési eljárás eredményes lehet, ha a helyzet normalizálódik. 

– Egyelőre a jelenlegi üzemeltető Aquaplus Kft-vel nem tudunk majd elszámolni, ez várhatóan átcsúszik majd a jövő évre. Az átadás-átvételt megnehezíti a tavaly novemberi tűzeset. Itt nem zárult még le a biztosítással kapcsolatos ügyintézés sem, amelynek kedvezményezettje az Aquaplus Kft. A biztosító elismeri a kárt, de a kártérítés pontos összege még nem ismert. Ezzel kapcsolatban is el kell majd számolni egymással a kedvezményezettnek a város önkormányzatával, illetve az új üzemeltetővel, a Vagyongazdálkodási Kft-vel – tette hozzá a városvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában