Sikeres tárgyalás

2022.12.22. 09:30

Januárban újra kinyit az újdombóvári posta

A decemberi testületi ülésen dönttek a dombóvári képviselők az újdombóvári posta újranyitásának támogatásáról. Az önkormányzat a működési költségek felét vállalta át, így januártól újra igénybe tudják venni a szolgáltatást az érintett városrészben.

TEOL

Fontos döntést hozott meg a dombóvári képviselő-testület (Fotó: FB)

Az önkormányzata képviseletében Pintér Szilárd polgármester november 4-én fordulta a Magyar Posta Zrt. megbízott vezérigazgatójához a dombóváriak nevében. A városvezető részletesen kifejtette, hogy a szolgáltatási hely szünetelése és a szolgáltatással érintett lakosságnak az egyetlen nyitva maradó szolgáltatási helyre történő átirányítása milyen kedvezőtlen hatással lesz a város egészére.

Mint arról korábban beszámoltunk, a polgármester november 17-én a Magyar Posta működtetéséért felelős Gazdaságfejlesztési Minisztériumban dr. Fónagy János gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkárral, miniszterhelyettessel tárgyalt. A megbeszélés eredményeként Németh Emil, a Magyar Posta Zrt. területi igazgatója levélben arról tájékoztatatta a városvezetőt, hogy az újdombóvári posta abban az esetben tud újra kinyitni, ha az önkormányzat a szolgáltatást megrendeli a Magyar Posta Zrt-től, továbbá a postahely szolgáltatási díját – vagyis az éves fenntartási költségek 50%-a – megfizeti. Erről döntött legutóbbi ülésén a település képviselő-testülete.

Pintér Szilárd polgármester dr. Fónagy János államtitkárral egyeztetett (Fotó: FB)

„Megígértük, és nem hagytuk magára az újdombóváriakat, reméljük mindenki megelégedésére az új évben a megszokott rendben veheti igénybe a szolgáltatást” – összegzett Pintér Szilárd polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában