Karácsonyi ajándék

2022.12.21. 09:30

Mesés köteteket lapozgathatnak a lábadozó gyermekek

Hat nagy dobozt töltöttek meg azok a könyvek, melyekkel kedden délután érkeztek Liebhauser János és munkatársai a Tolna Megyei Balassa János Kórház gyermekosztályához.

Sz. Á.

A könyvtáros küldöttség, Liebhauser János mellett, fehér köpenyben Wirth Józsefné, a gyermekosztály főnővére (Fotó: TM Kórház)

Az Illyés Gyula Megyei Könyvár igazgatója – előzetesen egyeztetve a kórház és a gyermekosztály vezetőivel – adományként hozta magával a nem egészen egy hónap alatt összegyűjtött köteteket. Ezeket a szekszárdi megyei és a bátaapáti községi könyvtárak olvasói, valamint a szekszárdi Dienes általános iskola 7. c. osztályos diákjai adományozták azért, hogy az olvasás, mesekönyv-nézegetés élményével könnyebbé tegyék az osztályon ápolt, vagy a szakrendelőkbe vizsgálatra érkező, beteg gyerekeknek a várakozás nehezen viselhető idejét.

Az egészségügyi létesítmény legkevesebb kétszáz, az életkori sajátosságoknak megfelelő, színes, képes kiadvánnyal gyarapodott. Mint azt Liebhauser János lapunknak elmondta, örömmel vett részt a kezdeményezésben. Hiszen a könyvek révén egyszerre valósulhat meg az olvasás iránti vonzalom erősítése, illetve a lábadozó gyermekek mindennapjainak szebbé tétele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában