Választás

2022.12.12. 17:30

Rögtön munkához látott Ozora új polgármestere

Miként a teol.hu hírportálon már beszámoltunk róla, a vasárnapi ozorai időközi választást Sümegi Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje és csapata nyerte fölényesen. Az újdonsült polgármester nem sokáig tétlenkedett, hétfő reggel már meg is kezdte munkáját.

Gazsó Rita

Sümegi Gábor lett Ozora új polgármestere. Fotó: Facebook

– Mi is meglepődtünk az eredményen, nem számítottunk rá, hogy ekkora fölényre teszünk szert, de ebből is látszik, hogy az itt élők változást szerettek volna – célzott a végeredmény hátterére az új polgármester. – A kampány során megjelöltük a legfőbb célokat, miszerint egy stabil, együttműködni képes önkormányzatot, egy lakossággal is együttműködő vezetőséget szeretnénk. Most minden adott ehhez, szerencsére a kormány támogatásában is részesülünk. Ígéretet kaptunk arra, hogy a terveket meg tudjuk valósítani – tette hozzá. 

Sümegi Gábor a polgármesterválasztás eredményeit elemezve úgy látja, beigazolódott, hogy valóban nem volt működőképes a korábbi felállás. A választók is felismerték a problémát, így született ez az elsöprő győzelem. Az új polgármester – ahogy fogalmazott – három éven keresztül a képviselőtestület tagjaként aktívan részt vett a munkában, így látta a folyamatot, az önkényes döntések sorát, amely a jelenlegi helyzethez vezetett. Mint mondta, már az első évben folyamatosan egy jó képességű képviselő eltávolításán igyekeztek, majd felmentették az óvodavezetőt, nemrégiben pedig a korábbi jegyzőt. – Egy polgármesternek nem lehet ilyen teljhatalma – vélekedett.

Az új polgármester az előtte álló feladatok közül a biztonság megteremtését nevezte a legfőbb célnak. – Jelenleg sok a munkanélküli, holott korábban egy nagyon jó, aktív közmunkaprogram működött Ozorán. Ezeket a lehetőségeket továbbra is biztosítani kell, minél több embernek anyagi biztonságot kell nyújtani – hangsúlyozta. Szerinte fontos lenne a helyi lehetőségeket is minél inkább kihasználni, így támogatni a helyi vállalkozókat, akik szívesen tennének a faluért. 

Mint megtudtuk, a településen szép számban működnek használtcikk-kereskedők, s ez rengeteg látogatót vonz Ozorára, ráadásul ez a tevékenység mintegy harminc helyi családot tart el. Őket és a település nevezetességét, az ozorai várkastélyt üzemeltetőt is muszáj segíteni a munkájukban, annak érdekében, hogy minél többen érkezzenek a településre, a látogatóknak pedig különböző szolgáltatásokat, programokat kell biztosítani, hiszen ez jó a falunak, az önkormányzatnak is. Anyagi biztonságot ad az itt élőknek és az önkormányzatnak is – mutatott rá.

Sümegi Gábor szerint az utóbbi nyolc évben sajnos sokat csökkent a falu vonzereje, hanyatlott az itt lakók életszínvonala. – Újra vonzóvá kell tenni Ozorát, helyreállítani az imidzsét, hogy méltó legyen a nevéhez. Azzal, hogy a választáson a velem együttműködő képviselők közül mindenki bejutott, a munkát így azonnal el tudjuk kezdeni, és igyekszünk minél előbb eredményeket felmutatni – hangsúlyozta az új településvezető.

Fürged vezetője is üdvözli a változásokat, Barkóczi József polgármester elmondta, nagyon örült a választási eredménynek. 

– Az, hogy Sümegi Gábor és csapata fölényesen nyert a választáson, egyfajta garanciát nyújt arra, hogy innentől az ügyek normális irányba haladnak majd Ozorán és várhatóan ismét a törvényesség uralkodik a közös hivatal működését illetően – fogalmazott Barkóczi József, aki korábban már lapunk hasábjain is hangot adott az előző településvezetéssel kapcsolatos elégedetlenségének

Mint ismert, múlt tavasszal jelentette be, hogy ki akar lépni az Ozorai Közös Önkormányzati Hivatalból, miután Ozora polgármesterével megromlott a viszonyuk a jegyző személye miatt. Akkor azt mondta, a hivatali munkarend összeomlása miatt miniszterek közbenjárását, segítségét is kérte. – Amit a folyamatos törvénysértés miatt az utóbbi három évben átéltem, egyik polgármester kollégámnak sem kívánom – kommentálta most az elmúlt időszakot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában