Hajdan

2023.01.22. 21:03

A decsi Gyöngyösbokréta Hagyományőrző Egyesület megtartotta évadnyitó ünnepélyét

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből

Szeri Árpád

A decsi egyesület egy angol nyelvű prospektusban is szerepel (Fotó: Gottvald Károly )

25 ÉVE „kézzel festett lábasokat, fazekakat, kiöntőket gyártott francia megrendelésre az Ema-Lion Bonyhádi Zománcára Kft. A másik új termék az öntött alumínium szeletsütő, amely kívül teflon, belül a ma népszerű silverstone bevonatot kapja.”

25 ÉVE „Csillag Balázs, az AC Szekszárd Egyesült Államokban tanuló és versenyző középtávfutója győzelemmel és új csúccsal mutatkozott be az első tengerentúli viadalán. Az University of Northern Iowa első éves hallgatója az egyetemi bajnokságon 3000 méteren állt rajthoz, és 8:35.7-es új egyéni csúccsal elsőként ért célba.”

25 ÉVE „a decsi Gyöngyösbokréta Hagyományőrző Egyesület megtartotta évzáró, egyben évadnyitó ünnepélyét, amelyet a nemrégiben alakult citerazenekar nyitott meg rövid műsorával. Az egyesület, munkája eredményeként bekerült egy színvonalas, angol nyelvű nemzeti prospektusba, amely az ország legjobb nyolc hagyományőrző csoportját ajánlja.” Szeri Árpád

Hajdan című sorozatunk korábbi cikkeit itt találja!

 

Címkék#Hajdan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában