Teol.hu podcast

2023.01.06. 17:45

Gruber László, a Teleki-érmes világjáró földrajz tanár

A Teol.hu podcast csatornájának soros vendége Gruber László, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium földrajz-történelem szakos, világutazó mesteroktatója volt.

Sz. Á.

Gruber László, a bonyhádi Petőfi gimnázium földrajz-történelem szakos mesteroktatója (jobbról) a TEOL.hu podcast vendége volt (Fotó: TEOL)

Gruber László, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium földrajz-történelem szakos, világutazó mesteroktatója tavaly szeptemberben vehette át a földrajzosok világának Kossuth-díját, a a Teleki Sámuel-érmet. A Magyar Földrajzi Társaság elismerése azon személyeknek adományozható, akik „külföldi expedícióik, feltáró kutatásaik, tanulmányútjaik során gyűjtött anyagiakkal és azok feldolgozásával, közzétételével jelentős mértékben gyarapították a földrajz és a társtudományok ismereteit.” Gruber László ezt tette és teszi már évtizedek óta, bejárva a világ számos pontját.

A teol.hu podcast csatornájának legújabb vendége felidézi utazásait, gyűjtő útjait Izlandtól kezdve Tunézián át Japánig. Megtudhatjuk azt is, hogy miért vágyott Kyushu szigetén egy kiadós földrengésre, miért énekelt az Etnánál részleteket az Aida című operából és miként emlékezik arra az etiópiai expedíciójára, ahol elveszítette egyik legjobb barátját.

A Teol.hu podcast csatornája 2023-as első adása alább meghallgatható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában