Hajdan

2023.01.28. 15:50

Megszüntették a teke- és sakkszakosztályt

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

50 ÉVE „aktívaértekezletet tartott a Szekszárdi Szabó Szövetkezet a Babits művelődési központban. Bevezetőként Kopp Ádám elnök ismertette az elmúlt év eredményeit. Az értékelés alapján a tavalyi évben az 1000 dolgozónál többet számláló szövetkezet termelési értéke 65 millió forint körül volt, mely az 1971-hez képest ugrásszerű emelkedést jelent. (Tavalyelőtt 35 millió). Ugyanakkor növekedett a bérmunka aránya, a méretes szabóság tevékenysége. A lakossági árbevétel 28 százalékkal haladta meg az 1971. évit.”

50 ÉVE „Tolna megye több kertészetében megkezdték a melegágyak előkészítését, s az üvegházakban a primőrök magjának vetését. A medinai Béke Tsz üvegházában hozzáfogtak a paradicsommag vetéséhez, s hozzáláttak a már korábban elvetett karalábé- és salátapalánták tápkockákba való tűzdeléséhez. A szedresi Petőfi Tsz kertészeti telepén megkezdték a talaj előkészítését a fólia sátrakban, 10 500 négyzetméteren. A tsz paprika- és paradicsompalántát nevel az üvegházában, s mintegy hatezer négyzetméteren termeszt primőröket fólia sátrakban.”

50 ÉVE „a megyeszékhely második legnagyobb sportegyesülete, a Szekszárdi Vasas is megtartotta küldöttközgyűlését. Az egyesület anyagi gondokkal küzdött 1972-ben. Ennek következtében kérte a közgyűlést, hogy fogadja el az elnökség által beterjesztett határozati javaslatot, mely szerint az asztalitenisz-, a kézilabda-, a sakk- és tekeszakosztályokat az elnökség 1973-ban megszüntetni kívánja. A közgyűlés a teke- és sakkszakosztály megszűnéséhez járult hozzá.” 

Hajdan című sorozatunk korábbi cikkeit itt találja!

 

Címkék#Hajdan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában