Pillanatképek

2023.01.10. 16:20

Szekszárdon húzták ki a nyerőszámokat

A Pillanatképek Szekszárd történetéből sorozatunkban egy lottóhúzás képeit mutatjuk be, mely az egykori Iparos Székházban zajlott. Az „elkövető" ezúttal is Bakó Jenő fotóriporter volt.

Budavári Kata

Fotó: Bakó Jenő fotóriporter

Szekszárd az 1920-as, 1930-as években komoly fejlődésen ment keresztül, ebben az időszakban épült ez a székház is a fasorban, és a szekszárdi iparos társadalom fő találkozási pontjává vált. Később, az 1940-es évek közepétől kultúrházként szolgálta a várost, majd 1974-ben lebontották, és helyén húzták fel a kevésbé szemet gyönyörködtető úttörőházat, melyben szintén pezsgett az élet. 

Fotó: Bakó Jenő fotóriporter

A rendszerváltás után egy női szerzetes rend csereingatlanként vette át a várostól, s iskolaként működtetett. Az iskola és a Kecskés Ferenc utcai óvoda később a Pécsi Egyházmegyéhez került. Az iskola 2008-ban átköltözött a Garay térre, akkor vált üressé az épület.

Fotó: Bakó Jenő fotóriporter

Ami a lottót illeti, nemrégiben írtunk arról, hogy az első modernkori hazai sorsolást 1957. március 7-én tartották Budapesten, az első vidéki számhúzásnak pedig Szekszárd adott otthont ugyanezen év júniusában. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában