Programajánló

2023.05.24. 14:20

Megnyitják a tűzoltóságok kapuit a gyerekek előtt

Gyermeknap alkalmából megnyílnak a családok előtt a tűzoltólaktanyák szertárkapui.

Hanol Erzsébet

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy az érdeklődők kipróbálhatnak speciális eszközöket, felszereléseket, magukra ölthetik  a tűzoltók bevetési ruháját, és próbariasztások révén azt is láthatják, mi történik, amikor tűzesethez, balesethez riasztják a lánglovagokat. A laktanyákban 10 é 16 óra között várják a látogatókat.

Vármegyénkben a dombóvári, a paksi és a szekszárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, a bonyhádi őrsön, valamint a a bátaszéki, a tamási és a tolnai önkormányzati tűzoltóságon fogadják az érdeklődőket. Emellett több önkéntes egyesület is csatlakozott a kezdeményezéshez, így a bátaszéki, a bölcskei, a dunaszentgyörgyi, a faddi, a györkönyi, a kurdi, a nagydorogi, a simontornyai, a szárazdi, a tamási, a tengelici, a tolnai és a zombai, illetve a Völgységi Tűzoltó Múzeum nyitva áll azok előtt, akik érdeklődnek a hivatás iránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában