Trófea Vadgasztronómiai Fesztivált

2023.06.04. 15:40

A Dám Pont Látogatóközpont meghatározta a rendezvény arculatát

Az idei év az első év, amikor több év kihagyás után, az eredeti helyszínen, megújult környezetben tarthatták meg a XV. Trófea Vadgasztronómiai Fesztivált a Tamási Miklósvári Parkerdőben szombaton, tájékoztatta lapunkat Czink Judit, az eseményt szervező Tamási Művelődési Központ és Könnyü László Könyvtár igazgatója.

Brunner Mónika

A vadételek főzőversenye és a koncertek után az este retro diszkóval zárult (Fotó: Mártonfai Dénes)

Tamási Czink Judit igazgató ismertette, hogy ez annak köszönhető, hogy az elmúlt években elkészült a Dám Pont Látogatóközpont, mely meghatározta a rendezvény arculatát, és az ott lévő funkciókkal, attrakciókkal ki is egészítette azt. A hagyományosan, minden év június elején megrendezett program Tamási város kiemelt nagyrendezvénye. Egyik célja a térség gasztronómiai kultúrájának ápolása és tovább örökítése. A program során a környékre jellemző vadételek kapták a főszerepet. A főzőversenyre nevező csapatok ugyanis vadhúsból vagy halból készíthettek ételeket a legkülönbözőbb módon, sütve, főzve, az elkészült ételeket pedig mesterszakácsokból álló zsűri értékelte. A látogatók többsége helyi polgár, de a megye és az ország más részeiről is érkeztek érdeklődők.

A rendezvény kulturális programjai rendkívül sokszínűek, változatosak voltak, színpadi műsorok, koncertek, szórakoztató-, sport- és gyermekprogramok, kézműves vásár, street food ételek várták a látogatókat. A helyi művészeti csoportok mellett a nap fő fellépője a Tóth Vera Quartet, melynek élő koncertjét követően retro diszkóval zárult a nap.

A Trófea Fesztivál minden korosztály számára lehetőséget adott a szabadidő kellemes eltöltésére, a főzőverseny elsősorban családokat, baráti társaságokat vonzott, a színpadi műsorok, kísérőprogramok pedig a helyi és a Tamásiba látogató érdeklődők számára nyújtottak kikapcsolódási lehetőséget, közösségi találkozási alkalmat. A nagyszámú látogató miatt az autóval és kerékpárral érkezőket külön parkoló várta, melyet ingyenesen vehettek igénybe. A Tamási Művelődési Központ által szervezett egész napos program anyagi feltételeit az intézmény mellett Tamási Város Önkormányzata és a Kiss Épületgépész Kft. biztosította. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában