Hálózatfejlesztés

2023.06.19. 10:31

Áramkimaradások miatt romlottak el háztartási gépek Bátaszéken

Több olvasónk is jelezte, hogy az elmúlt hetekben sokszor volt áramkimaradás, amit a szolgáltató nem jelzett előre. Így több háztartási gép – beprogramozott mosógép, szárítógép, televízió, de még a hűtőszekrények is – károsodtak ezek miatt. Olvasóink kérdéseit továbbítottuk az E-on sajtóosztályának, ahonnan Csiszér-Kovács Viktória sajtóreferens válaszolt a szolgáltató nevében.

Mauthner Ilona

A kép illusztráció.

– Jelenleg nagyarányú hálózatkorszerűsítést, karbantartást végeznek szakembereink a szekszárdi alállomásban, amelynek  illetékességi területéhez Bátaszék is tartozik. A beavatkozások szakszerű és biztonságos végrehajtásához elengedhetetlen volt erre az időre egy ideiglenes üzemállapot felvétele. Ebben az időszakban egészen rövid, egy-két másodpercig tartó pillanatnyi áramkimaradások kis számban, ritkán, de előfordulhatnak – tudatta a referns.

A május 29-e óta tartó karbantartás időszakában ezidáig három alkalommal, júniusban érte ilyen pillanatnyi, egy-két másodperces kimaradás Bátaszék nagyobb részét. Ennél jelentősebben a Magyar utca környékét érintette a településen, ott kilenc alkalommal történt egy-két másodpercnél nem hosszabb, pillanatnyi kimaradás, melyet követően minden ügyfelünknél azonnal helyreállt a szolgáltatás.

Tapasztalataink szerint nem jellemző, hogy a rövid idejű áramkimaradások készülék-meghibásodást okoznának. Amennyiben valaki ilyet tapasztal, kártérítési igénye van, úgy az igény pontos megjelölésével ügyfélszolgálati csatornáinkon tudja ezt jelezni. A bejelentéseket minden esetben egyedileg, az adott fogyasztási helyre vonatkozóan kezeljük.

Az állomás tervezett karbantartása június 23-án, pénteken befejeződik, ezt követően ismét a megszokott rendben történik a környéken élők áramellátása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában