Jótékonyság

2023.06.08. 19:08

Nevelőszülők gyermekeihez kerülnek a Kincses Kamra értékei

A IX. „Vár a megye” – Tolna Vármegyei Értékek Napján felállított Kincses Kamrában gyűlt össze az a jelentős mennyiségű adomány, amelyet a vármegyei önkormányzat a településekkel karöltve gyűjtött össze Simontornyán.

TEOL

Jelentős mennyiségű adomány gyűlt össze. (Beküldött fotó)

A kincseket – melyek főként helyi termékekből, élelmiszerekből, illetve könyvekből és egyéb értékekből tevődnek össze – Fehérvári Tamás, Tolna Vármegye Közgyűlésének elnöke adta át a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató általános főigazgató-helyettesének, András Katalinnak, valamint Szakter Máriának, a Tolna vármegyei nevelőszülői hálózat szakmai vezetőjének.

Tolna Vármegye Önkormányzata tavaly kezdeményezte először, hogy települési felajánlásokat gyűjtsenek a rendezvényen, a külön erre a célra készült Kincses Kamra polcokon. Ahogy tavaly, úgy idén is jótékony célra fordította a szervezet az összegyűlt adományokat.

Ebben az évben viszont a simontornyai „Vár a megyén” a nevelőszülői hivatást népszerűsítő Szolgáltató, pontosabban a velük kapcsolatban álló gyermekek váltak a gyűjtés kedvezményezettjeivé. Magyarországon jelenleg mintegy 23 ezer olyan gyermek él, akit valamilyen okból kiemeltek saját családjából.

A gyermekvédelmi gondoskodás rendszere ma már a nagy létszámú intézetek helyett szeretetteljes, elfogadó légkört igyekszik biztosítani azoknak, akik átélték ezt a traumát. Ők a nevelőszülők, akik készek a saját otthonukba fogadni a családjukból kiemelt gyermekeket.

Beküldött fotó.

A nevelőszülőhöz kerülő gyermekek esélyt kaphatnak arra, hogy megtapasztalhassák a szeretetteljes törődést és pozitív családi mintát kaphassanak egy olyan időszakban, amikor a saját szüleiket nélkülözni kénytelenek.

Tolna vármegyében a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató működteti a nevelőszülői hálózatot a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában. Jelenleg az ország 13 megyéjében biztosítanak otthont nyújtó ellátást nevelőszülői hálózatokban és lakásotthonokban – ezáltal a legnagyobb ilyen jellegű szervezet az országban.

Tolna vármegyében 110 nevelőszülő gondoskodik 326 gyermekről és fiatalról. Ők egy páratlan, semmivel össze nem hasonlítható hivatást választottak maguknak: gyermekeket gondoznak, nevelnek, fejlesztenek a nap 24 órájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában