Műemlékvédelem

2023.08.15. 07:40

Bátaszék értékes épületeit vizsgálják, dokumentálják

Egyhetes műemlékvédelmi felmérőtáborban foglalkoznak Bátaszék városképi jelentőségű épületeivel a műegyetemi hallgatók.

Mauthner Ilona

Fotó: BátaszékMost/Facebook

Idén nyáron első alkalommal Bátaszéken lesz egy egyhetes műemlékvédelmi felmérőtábor augusztus 21-27 között. A táborban Bátaszék értékes, városképi jelentőségű épületeinek vizsgálatával, dokumentálásával foglalkoznak majd a Budapesti Műszaki Egyetemről érkező építészmérnök hallgatók. Többek között a Máriahilf kápolna és a templomkert kerítése is a felmérési feladatok része lesz.

Emellett a diákok elméleti oktatásban is részt vesznek majd. A könyvtárban műemlékvédelemhez, építészettörténethez kapcsolódó régész, történész, faanyagszakértő, falkutató, építész szakemberek előadásain ismerkedhetnek meg a szakma rejtelmeivel. A tábor főszervezője a bátaszéki kötődésű Farkas Tamás Barnabás építész, műemlékvédelmi szakmérnök, valamint a BME Építészklub Szakkollégium csapata.

A társaság ellátását a Bátaszéki Római Katolikus Plébánia és Bátaszék Város Önkormányzata támogatja. Az egyetemisták étkezési lehetőségei részben megoldottak (ebéd), azonban további segítségre is szükség lenne (reggeli, vacsora) felajánlások formájában.

Ez a csapat fontos szerepet játszik Bátaszék védett értékeinek megőrzésében, így kérik azokat, akik támogatni tudják az étkezésüket, vegyék fel a kapcsolatot a plébániával a (74) 492-903-as, vagy a 0630/682-0156-os telefonszámon Béres Judittal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában