Internetes szavazás

2023.08.16. 11:48

Váratlan segítséget kapott a döntős szekszárdi berkenyefa

Bíró László püspök levélben buzdított mindenkit arra, hogy Az Év Fája versenyen a szekszárdi Remete-kápolna udvarán álló berkenyére szavazzon. Mint azt megírtuk, az internetes voksoláson szoros verseny alakult ki a szekszárdi és egy Győr környéki fa között.

Teol.hu

– Hihetetlen megtiszteltetés ért bennünket. Bíró László püspök atya is velünk kampányol a Szekszárdi Remete Berkenyéért – írta Facebook oldalán Szollár Zoltán. Felsőváros önkormányzati képviselője hozzátette, válaszlevelében megköszönte a püspök támogató, megerősítő, bátorító szavait. Nem csak munkánkra, berkenyénkre kértem áldását, hanem városunkra és a benne élő civilekre, tevékenyen alkotó barátainkra – fogalmazott a képviselő.

Fotó: Mártonfai Dénes

Bíró László többek között arról írt levelében, hogy a szekszárdiak számára fontos hely „Mária-remete”, ahol a búcsúját tartja a város.  Maga a kegykápolna is vonzerőt jelent mind a helybeliek, mind a környékbeliek számára, a Remete-csurgó pedig sajátos emlék emlékhely, hiszen a forrás – mely már a pogány világnak is szent helye lehetett – egészen Szekszárd kezdeteihez vezet vissza bennünket – olvasható a levélben. A püspök azzal zárta sorait, úgy gondolja, hogyha a Remete-kápolna berkenyefája nyerné meg az idei Év Fája versenyt, az nagy segítséget jelentene abban, hogy ez a kedves zarándokhely ne merüljön a feledés homályába.

Mint azt megírtuk, Az Év Fáját a közönség választja meg online szavazás révén, amely idén július 1-én indul és október 1-én éjfélkor zárul. A “Hős Fa” címet a zsűri osztja ki, és különdíjat kap minden évben az Országos Erdészeti Egyesület által választott jelölt is. 

A döntősökről részletes információ az evfaja.okotars.hu/dontosfak oldalon, valamint Facebookon található hamarosan.

Az izgalmak fokozása végett a szavazás állása az utolsó napokban rejtett lesz. Szavazni a www.evfaja.hu oldalon lehet , a végeredményt október első felében tartandó díjátadón teszi közzé az Ökotárs Alapítvány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában