Teol.hu videó

2023.09.21. 17:41

Az újvárosi temetőtől egészen Palánkig közlekedhetünk biciklinkkel (videó)

Évekkel ezelőtt nyert pályázatot Szekszárd Kerékpárosbarát önkormányzat elnevezéssel a Településfejlesztési Operációs Programban, a kerékpározás, mint közlekedési mód elterjedésének érdekében kerékpárutak építésére.

Farkas Eszter

Fotó: Mártonfai Dénes

Mivel a város területi adottsága, szerkezete kedvező a biciklizés számára, az elkészült utak mellé továbbiakat is terveznek. Az első ütem befejezése után újabb tervek készültek, majd módosultak, és 2021-ben ezek alapján feltételes közbeszerzési eljárásra került sor.

A város megkötötte az építési szerződést, a kerékpárút építése viszont, többek között a covid miatt nem kezdődött el, majd a háború miatt is jelentősen megnőtt árak okán a kivitelező egy újabb, a korábbinál majdnem másfélszer drágább költségvetést nyújtott be. Emiatt csak idén tavasszal kezdődött meg a második ütem építése.

– A kerékpárút a tervek szerint kiegészül majd a Tartsay utca felőli résszel, valamint a most elkészült utat összekötnénk a Sió-töltés, a tolnai, valamint a Keselyűsi úton kiépített kerékpárutakkal – tájékoztatta lapunkat Gyurkovics János alpolgármester.

Szeptember 21-én adták át az újvárosi temetőtől kiinduló Palánk felé tartó kerékpárutat. Az első 587 méteres szakaszon, a Rákóczi utcai csomóponttól a palánki körforgalomig együtt, elválasztás nélkül megy a gyalogos és a kerékpárút.

A Palánki úton, a következő 735 méteres szakasz első harmadán, ugyanígy együtt járnak majd a gyalogosok és a biciklisek, s a folytatása egy kétirányú kerékpárút a város széléig. A 314 millió forintos beruházást egy paksi cég, a R.E.D-Hungary Kft. végezte el. A kerékpárút mellé 36 fát terveznek ültetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában