Zöld Város program

2023.09.14. 14:59

Jó ütemben halad a munka

A Liszt Ferenc téren tartotta szokásos, a Zöld Város program megvalósításával kapcsolatos sajtótájékoztatóját Gyurkovics János alpolgármester, és a kivitelezést fővállalkozóként végző sióagárdi HGT Invest Kft ügyvezetője, Hámori Szabolcs.

Szepesi László

Hámori Szabolcs és Gyurkovics János

Az elmúlt héten is jó ütemben folyt a munka, kezdte az alpolgármester, a burkolatok nagyobbik része elkészült, inkább kisebb finomítások, a bevágások, sarkok készítése van hátra. A délután kezdődő Szüreti Napokra utalva elmondta, gondosan körbekerítik a munkaterületeket, a járható részekről elvisznek minden akadályt képező építőanyagot, de hozzátette, mindenkit kér és nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy a munkaterületekre bemenni balesetveszélyes, ezért is tilos.

Beszélt arról, hogy a járásbírósági épülete körül és az alatta lévő átjáróban a bontás lassan befejeződik, s már készül arrafelé is a burkolat, mégpedig úgy, hogy a lehulló csapadék a téren lévő központi vízgyűjtőbe folyjék, ezzel megszűnnek majd a korábbi gondok.  

Szerelik a szökőkutat a Prométheusz parkban, ahol a bontás során megtalálták, mi okozta, hogy régebben a víz elfolyt a medencéből, s a felújítás során olyan szigetelés készül, amely ennek elejét veszi. A biztonság kedvéért két hét múlva vízpróbát is tartanak. 

A héten a tereprendezésre és takarítási munkákra fektették a nagyobb hangsúlyt, felkészülve arra, hogy Szüreti Napokon nagyon sok látogató jön a városba, folytatta Hámori Szabolcs, és ő is arra kér mindenkit, hogy az építési területeket kerüljék el.  

A héten egyébként további területeket adtak át zöldítési munkálatok megkezdésére.  Szó volt még a Liszt téri buszmegállóról, ahol ugyan befejezték a munkát, de a forgalomváltozás miatt az csak a jövő héten kerül vissza a régi helyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában