Teol.hu podcast

2023.09.21. 13:00

Kindl Gábort az ENSZ közgyűlésének elnöke fogadta

Kindl Gábor már sokszor járt az Egyesült Államokban. A Szekszárdon élő filmkészítő szakember, forgatókönyvíró, rendező, producer bebarangolta ezt a kontinensnyi országot, a keleti parttól kezdve a középső területeken át a nyugati partig számos helyszínen megfordult.

Szeri Árpád

Kindl Gábor és Kőrösi Csaba New Yorkban, az ENSZ-székházban (Beküldött fotó)

Legutóbb, a múlt hónapban New Yorkban landolt vele a repülőgép. Az Egyesült Nemzetek Szervezete székházában Kőrösi Csaba, az ENSZ-közgyűlés elnöke fogadta őt. Tette ezt azért, mert Kindl Gábor a Forgass a Földért! 24 órás filmkészítő világjáték alapítója, s az idei, 10. jubileumi verseny fővédnöke Kőrösi Csaba volt. A találkozó alkalmából a filmmaraton fesztiváligazgatója bemutatta azt az összeállítást, mely az elmúlt tíz év legsikeresebb rövidfilmjeiből készült.

A teol.hu podcast műsorában erről a találkozásról, annak körülményeiről, lehetséges távlati hatásairól kérdeztük a filmes szakembert.  Valamint, az alkalmat megragadva, amerikai élményeiből is kértünk tőle ízelítőt. Kindl Gábor számos különleges történet birtokosa, s nemcsak azért, mert például Las Vegasban, egy ottani a kaszinóban is kipróbálta a szerencséjét. Hanem azért is, mert például egykoron éppen az Egyesült Államokban egy forgatócsoporttal járhatott utána egy néhai, zseniális magyar filmszínész, Kabos Gyula sorsának. Mindezek mellet természetesen szó esik a műsorban arról a küldetésről is, amit Kindl Gábor a Forgass a Földért! kezdeményezéssel vállalt, környezetünk megóvása érdekében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában