Túlságosan

2023.10.04. 16:22

Műszaki áruház épül Szekszárdon: elutasították az út létesítési tervét

Ülést tartott szerdán délelőtt a vármegyeszékhely közgyűlésének két bizottsága, a pénzügyekkel, illetve a gazdasági ügyekkel foglalkozó testület.

Szepesi László

A kép illusztráció.

A pénzügyi bizottság Máté Péter elnökletével többek között a megtárgyalta és jóváhagyta a város zöldterületei gondozásáról szóló részletes szerződést. Mint megírtuk, a város közgyűlésének korábbi döntése alapján ezt a tevékenységet a jövőben nem az önkormányzat zöld igazgatósága, hanem az Alisca Terra végzi

A Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság a Kerékpárosbarát Szekszárd című projekt keretében a Palánkon, a hajdani Műszergyár közelében épülő kerékpáros-pihenő új eszközeinek beszerzéséről döntött. Egy tájékoztató tábla készül a városban, amely a jó tempóban megvalósuló zöld belvárosról ad részletesebb információkat. 

A bizottság tagjai nem hagyták jóvá a város tehermentesítő útja mentén, a Barát János utca és az OBI körforgalom között leendő EURONICS Áruház építéséhez kapcsolódó parkoló és a megközelítő út létesítési tervét. A tervezett megoldás ugyanis jelentősen terhelné az egyébként is gyakran telített út forgalmát. Úgy döntött a testület, az út csatlakoztatásáról még tárgyalni kell.  

Településképi okból ugyancsak elutasította a bizottság a volt Skála áruház parkólójában, hajdan szőnyegárudának épült donga-épületre tervezett cégfelirat elhelyezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában