Arcképcsarnok a városházán

2023.12.18. 13:05

Falra kerülnek az újabb díszpolgárok portréi

Két újabb képpel gyarapodik Szekszárdon, a városházán a díszpolgárok arcképcsarnoka.

Szepesi László

Baky Péter Munkácsy-díjas festőművész és Gyurkovics János alpolgármester.

Fotó: Makovics Kornél

Baky Péter Munkácsy-díjas festőművész elkészítette az elmúlt évben díszpolgári címet kapott dr. Dobos Gyula portréját, s dr. Horváth Béláét is, aki viszont idén kapta ezt a megtisztelő címet. 

A képeket a városháza dísztermében Gyurkovics János alpolgármester vette át a festőművésztől, és együtt keresték a helyet, ahova majd ezeket elhelyezhetik. Ugyanis most egy sorban 18 portré van a falon, és melléjük újabbak már nem férnek el, így vélhetően azt a megoldást tartják leginkább megvalósíthatónak, hogy a fent lévő képek alatt egy újabb sort kezdenek.

Így ott további 14 portré fér majd el. Azt pedig, hogy a most átadott, s hamarosan a falra kerülő kettő mellett kit ábrázoljon később a további 11 kép, a honatyák a következő évek során döntik el.

Petrits József, a mézeskalácskészítés és gyertyaöntés több évszázados családi hagyományának őrzője 2021-ben lett a város díszpolgára, korábban az ő arcképe is elkészült, de szintén nem került még fel a városháza falára. A tervek szerint ez a három portré kerül majd az újonnan megkezdett sorba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában