Elhárították a hibát

2023.12.24. 17:26

Helyreállt az áramszolgáltatás Szekszárdon, de újabb kimaradásra kell számítani

Helyreállt az áramszolgáltatás Szekszárdon - hétfőn újabb, egy órás tervezett kimaradás következik.

Bencze Péter

Illusztráció.

Vasárnap, nem sokkal délután negyed négy után sikerült helyreállítani valamennyi szekszárdi ingatlanban az áramellátást - erről a szolgáltatásért felelős cég szóvivője nyilatkozott lapunknak.

Varga Ivett azt mondta, munkatársai egy, nagyjából 300 méter hosszú kábel ideiglenes behúzásával és üzembe helyezésével orvosolták a sokakat bosszantó jelenséget. A kommunikációs szakértő hozzátette: ez a lehetséges megoldások közül a legbonyolultabb volt, az ilyen esetek ugyanis rendkívül ritkát. 

Hétfőn, a napfényes órákban munkatársaik folytatják a jelenség végeleges megoldását, ezért a településen újabb, várhatóan egy óra hosszúságú, tervezett áramszünet lesz majd.

Mint arról korábban, elsőkként írtunk, a tolnai vármegyeszékhelyen vasárnap reggel rengetegen tapasztaltak áramszünetet. A váratlan, bosszantó jelenséget két földkábel egyidejű meghibásodása okozta. A szolgáltató szakemberei egyszerre három fronton kezdtek munkába: egyrészt a két sérült szakasz helyreállításán dolgoztak, másrészt egy tartalék betáplálásra szolgáló, nagyjából 300 méter hosszú, ideiglenes vezetéket állítottak üzembe. Végül, ez a munka hozta meg a sokak által várt eredményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában