Visszatekintés – február I.

2023.12.22. 16:07

Kijutott a drámákból, de nem csak erről szólt a február

Orkán erejű szél söpört végig Tolna vármegyén február elején. A tűzoltókat közel négyszáz esetben riasztották a vihar által megtépett tetőkhöz, kidőlt fákhoz. Szerencsére azért jó híreket is hozott az év második hónapja, ezekből szemezgettünk.

Révészné Hanol Erzsébet

Orkán erejű szél söpört végig Tolna vármegyén február elején

Forrás: MW

Elsöprő erővel robbant be a február. A hónap első hétvégéjén hatalmas szélvihar tombolt vármegyeszerte. Tetőket bontott meg, fákat döntött ki, komoly áramkimaradást okozott az orkánszerű szél. Közel négyszáz esethez riasztották vármegyénkben a tűzoltókat, a károk teljes felszámolása napokat vett igénybe. A természet tőlünk távol még drasztikusabban mutatta meg az erejét. Törökország déli és Szíria északi részét 7,8-as erősségű földrengés rázta meg február 6-án.

A földmozgást a szekszárdi Garay-gimnázium szeizmográfja is jelezte. Magyarország az elsők között küldött segítséget a katasztrófa sújtotta övezetbe. A HUNOR Mentőszervezet egy hétig kutatott túlélők után a romok között, soraiban egy szekszárdi tűzoltóval, Visnyei Adorjánnal, aki beszélt nekünk az átéltekről. 

Kurdon tűz pusztított, miután egy sertéstelepen meggyulladt az almolószalma és a fafödém. A szerencsétlenségben százötvenegy sertés veszett oda. A helyi önkéntes tűzoltók a dombóvári és a bonyhádi hivatásosokkal együtt dolgoztak a lángok megfékezésén, és sok helybeli jött segíteni, vagy éppen arra járók álltak meg autóikkal, hogy részt vegyenek az állatok biztonságos helyre terelésében.

Nézze meg február hónap második és harmadik részét is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában