Visszatekintés – február III.

2023.12.22. 20:23

Kijutott a drámákból, de nem csak erről szólt a február III.

Orkán erejű szél söpört végig Tolna vármegyén február elején. A tűzoltókat közel négyszáz esetben riasztották a vihar által megtépett tetőkhöz, kidőlt fákhoz. Szerencsére azért jó híreket is hozott az év második hónapja, ezekből szemezgettünk.

Révészné Hanol Erzsébet

Időkapszulát helyeztek el Béri Balog Ádám fájánál  Fotó: Makovics K.

A Szekszárd Büszkesége díjkiosztó ünnepségen egyéni, csapat- és művészeti elismeréseket adtak át, díjaztak sportolókat, diákokat és edzőket is. Dombóváron a civileket ünnepelték. A gálán Takács Istvánné helytörténész értékteremtő, Nyári Éva pedagógus közösségfejlesztő munkájáért vehetett át díjat, illetve a Dombóvári Székely Kört is elismerték. 

A kommunizmus áldozataira emlékeztünk a hónap végén. Bonyhádon koszorút helyeztek el az emlékműnél, Szekszárdon pedig Katona Csaba történész tartott a témában előadást. Béri Balogh Ádám kuruc brigadéros feje 1711. február 6-án hullott a porba.

Kivégzésének évfordulóján idén nemcsak megemlékezést tartottak, hanem egy időkapszulát is elhelyeztek, „mely jelenünk különböző dokumentumait fogadta magába, üzenve a jövőnek".

Nézze meg február hónap első és második részét is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában