Hajdan

2023.12.12. 21:07

Mesterségem címere: tolvaj

Szeri Árpád

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

35 ÉVE a diósberényi törpevízmű átadásáról adott hírt a Tolna Megyei Népújság 1988. december 10-i száma. „A gyors és minőségi munkából ezúttal is jól vizsgázó, közelmúltban megalakult Tolnai Vízépítő GMK a Tolnaterv közműtervei alapján készítette el 8 millió 600 ezer forint értékű feladatát, az 5,7 kilométer hosszú vezeték fektetését, az 50 köbméteres mélytároló medencét és a kezelőépületet. A Vizgépészeti Vállalat alvállalkozóként aquaglóbuszt állított fel a faluban, ahol 216 házba – néhány kivételével valamennyibe – bekötötték már a vizet. Az összességében 13 milliós beruházás eredményeként tizenöt alá csökkent a vízművel még nem rendelkező falvak száma megyénkben.”

35 ÉVE a szekszárdi kávétolvajlás sorozatról és annak hatásairól adott érzékletes képet a a Tolna Megyei Népújság 1988. december 10-i száma. „Még októberben érték tetten a szekszárdi 43-as csemegeboltban K. Zs., 16 éves szekszárdi lakost, aki 16 csomag fél kilogrammos Omnia kávét próbált meg ellopni. Észrevette, hogy figyelik, ezért mindent otthagyva kiszaladt a boltból, de a személyi igazolványát ott felejtette, így kénytelen volt visszamenni és beismerni a lopást. A kihallgatáson azt vallotta, hogy le akarta buktatni magát, mert megcsalta az élettársa, aki szintén gyanúsított a kávés ügyben. K. Z. 18 éves, szekszárdi lakost ugyanis egy szemtanú látta, amint egy kosár kávéval távozott a szekszárdi 30-as ÁBC-ből. Ő 1800 forint értékben lopott kávét, így szabálysértési eljárás indul ellene. S hogy a családi vállalkozás teljes legyen, K. Z. sógornője, V. A.  28 éves, szintén szekszárdi lakos is beszállt a buliba. A lakásán 12 csomag, fél kilogrammos kávét foglaltak le. A városban pedig olyan hírek keringenek, hogy a piacon jóval olcsóbban lehet kávéhoz jutni, minta boltban. Ott vásárolt N. I. is négy alkalommal 20 csomag kávét 5000 forint helyett 2600 forintért. Vele szemben orgazdaság vétsége miatt fog vádindítvánnyal élni a szekszárdi rendőrkapitányság.”

35 ÉVE a jugoszláviai Titov Vrbas labdarúgó csapatát fogadta egy barátságos mérkőzés erejéig a Szekszárdi Dózsa – tudósított a meccsről a Tolna Megyei Népújság 1988. december 10-i száma. A Hujber - Gracza, Kasza, Kalmár (Pető), Varga L. - Pilisi (Lauer), Kvanduk, Pfeffer, Horváth - Fórizs, Kálmán összeállítású vendéglátók – edző: Teszler Vendel – 6:1 arányú vereséget szenvedtek. A dózsások csak 4:0 után a 60. percben szépítettek, a kezezésért megítélt 11-est Horváth értékesítette.  A sporújságírói értékelés szerint „a minden csapatrészében jobb jugoszláv együttes helyzetei alapján akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában