Bor és gasztronómia

2024.02.18. 11:07

Első ízben kóstolhatták Szekszárdon a tavalyi év borászának italait

Borvacsorára várta a hegy levének szerelmeseit az Alisca Borrend szombat estére, és szép számban, összesen százhúszan érkeztek vendégek, termelők ezúttal is.

Gazsó Rita

A résztvevők első ízben kóstolhatták Szekszárdon az elmúlt év bormelőjének, Günzer Tamásnak az italait. Az est vendége volt maga Günzer Tamás is, akit Mészáros Pál, a 2016-os év bortermelőjének pezsgőjével köszöntöttek az egybegyűltek.

A tavalyi év bormelőjének, Günzer Tamásnak az italait kóstolhatták a vendégek. Fotó: KA

A Pécsi Tudományegyetem szekszárdi campusának éttermében megrendezett hangulatos esten Günzer Tamás elsőként a tavalyi évjáratot értékelte, majd négy különleges bor kóstolójával folytatódott a program, amelyben olaszrizling, villányi oportó, cuvée, majd egy prémium merlot és cabernet házasításából előállított nedű is helyet kapott. 

A borok mellé finom falatokat szolgáltak fel, az étlapon különleges hagymakrémleves, borskérges sertésszűzérme, kacsacombfilé és végül étcsokoládés brownie szerepelt. A vendégek a borkóstolót és vacsorát követően késő estébe nyúló, jó hangulatú beszélgetéssel zárták a programot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában