2024.02.18. 11:07
Első ízben kóstolhatták Szekszárdon a tavalyi év borászának italait
Borvacsorára várta a hegy levének szerelmeseit az Alisca Borrend szombat estére, és szép számban, összesen százhúszan érkeztek vendégek, termelők ezúttal is.
A résztvevők első ízben kóstolhatták Szekszárdon az elmúlt év bormelőjének, Günzer Tamásnak az italait. Az est vendége volt maga Günzer Tamás is, akit Mészáros Pál, a 2016-os év bortermelőjének pezsgőjével köszöntöttek az egybegyűltek.
A Pécsi Tudományegyetem szekszárdi campusának éttermében megrendezett hangulatos esten Günzer Tamás elsőként a tavalyi évjáratot értékelte, majd négy különleges bor kóstolójával folytatódott a program, amelyben olaszrizling, villányi oportó, cuvée, majd egy prémium merlot és cabernet házasításából előállított nedű is helyet kapott.
A borok mellé finom falatokat szolgáltak fel, az étlapon különleges hagymakrémleves, borskérges sertésszűzérme, kacsacombfilé és végül étcsokoládés brownie szerepelt. A vendégek a borkóstolót és vacsorát követően késő estébe nyúló, jó hangulatú beszélgetéssel zárták a programot.
Günzer Tamás borait kóstolhatták Szekszárdon
Fotók: Kiss Albert