Háborúk, fenyegetések

2024.03.24. 15:00

Biztonságpolitikai előadás a Paksi Közéleti Esten

Háborúk, fenyegetések a mai őrült világban címmel tartott előadást dr. Somkuti Bálint hadtörténész, biztonságpolitikai szakértő a Paksi Közéleti Estek keretében kedden, a Csengey Dénes Kulturális Központban.

Gazsó Rita

A szakértő szerint a fegyveres konfliktust Ukrajna részéről nem lehet tovább fenntartani (fotó: TelePaks)

A programsorozat immár a harmadik évadhoz érkezett, a szakértő mostani előadása a 18. volt a sorban – számolt be a TelePaks. Dr. Somkuti Bálint a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy véleménye szerint meddig tarthat még az ukrajnai konfliktus. Úgy gondolja, ez nagyon sok olyan tényezőtől függ, amit nem látunk. 

– A jelenlegi, nyíltan elérhető információk alapján nyugaton is kifogyóban vannak azok a katonai eszközök, amelyek átadhatók Ukrajnának. Háborús eszközök hiányában azonban hiába van Ukrajnának megfelelő mennyiségű embertartaléka, az eszközhiány lesz, ami térdre fogja az országot kényszeríteni – fogalmazott dr. Somkuti Bálint, hozzátéve, meggyőződése, hogy még az idei év vége előtt. 

A szakértő kiemelte, ez nem jelenti azt, hogy a háború véget ér, de a fegyveres konfliktust Ukrajna részéről nem lehet tovább fenntartani. A Paksi Konzervatív Egyesület és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közös programján szó esett még a francia elnök, Emmanuel Macron politikájáról és az esetleges atomháború esélyeiről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában