Találkozó

2024.03.21. 20:36

Partnereit köszöntötte a kulturális központ Szekszárdon

Partnereit, szponzorait köszöntötte csütörtökön este a Babits Mihály Kulturális Központ, azokat a szekszárdi polgárokat, akik segítették az elmúlt esztendőben a tervezett programok megvalósítását.

Szepesi László

A már hagyományos eseményen, elsőként Gyurkovics János alpolgármester köszöntötte a mecénásokat, s indokolva a találkozó fontosságát, elmondta, bizonyítja a Kulturális Központ jelentőségét, hogy nincs olyan szegmense a város közművelődésének, amelyben ne lenne kiemelkedő szerepe, s, hogy nincs még egy olyan intézmény a városban, amelynek látogatottsága megközelítené a Babitsét. 

Berlinger Attila, a kulturális központ vezetője. Fotó: Makovics Kornel

Mivel ez az alkalom az első, ahol találkozhat a szekszárdi gazdasági élet prominenseivel, beszélt a város nehezen elfogadott költségvetésének egyes részeiről is. Beszélt arról, hogy az a korább 240 helyett 285 millió forint támogatást tartalmaz a kulturális intézménynek. Elmondta, abban, hogy idén több jut a művelődési célokra, közvetve is szerepe van a város sikeres vállalkozóinak, mert az általuk termelt javakból, az adón keresztül, jutnak forintok Szekszárd büdzséjébe.  

A köszöntőt követően, lévén ez kulturális találkozó, Szűcs Gabi eMeRTon és Fonogram-díjas énekesnő programja következett. A negyedórás műsort követően Berlinger Attila, a központ igazgatója mintegy negyedszáz képből álló prezentáció során ismertette a Babits tavalyi tevékenységét, rendezvényeit, illetve az idei terveit. Beszámolt a szabadtéri nagyeseményekről, a házban tartott színházi előadásokról, koncertekről, elmondta, hogy a szponzorok és az önkormányzat támogatásainak köszönhetően, saját bevételükkel egy stabil pénzügyi évet zártak. Utóbbiban szerepe volt annak, hogy a koncertek, színházi előadások mind teltházasok voltak. Példaként említette, hogy a Veszprémi Várszínház Pál utcai fiúk két előadása ilyen volt tavaly novemberben, s most márciusban, a harmadikra és a negyedikre is minden jegy elkelt. 

Említette, hogy miután a közgyűlés elfogadta a város idei költségvetését, összeállították a Kulturális Központ idei programtervét. Örömmel szólt arról, hogy ebben az esztendőben a tavalyinál több nagyrendezvény valósulhat meg, ezek sorában említette az évek óta sokak várta Háry János mesefesztivált. Részletesen sorolta a gazdag programot, majd a partnertalálkozó, amelyen részt vett Horváth István országgyűlési képviselő is, koccintással egybekötött beszélgetéssel folytatódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában