Tevel

2024.04.18. 13:00

Bernadett nénit köszöntötte a faluvezető

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Béni Ferencnét Fazekas Attila, Tevel polgármestere.

Rónai Gábor
Bernadett néni 90 éves lett

Mint az a közösségi oldalra felkerült posztban a faluvezető írja: Bernadett néni 1934 .január 25-én született Hadikfalván. Nem volt könnyű élete, megpróbáltatások sokasága után Hadikfalváról Bácskába, majd egy Fejér megyei kitérővel kerültek Tevelre 1945-ben. 

Házasságot 1954-ben kötött Béni Ferenccel, akivel – annak haláláig – negyvenegy éven át éltek boldogan Mucsi utcai házukban. Gyermekük nem született, de 10 éves korától sajátjukként nevelték, iskoláztatták és férjhez is adták testvérének gyermekét, Bihari Irénkét (Szabó Kornélnét). Bernadett néni 1997 óta lakik nevelt lányáékkal a Petőfi utcában. 

A polgármester kérdésére, miszerint mi volt a legszebb emléke a kilencven éve alatt, azt felelte: az, amikor férjével beköltözhettek Mucsi utcai házukba. Fazekas Attila egy nagy ajándékkosár mellett Orbán Viktor miniszterelnök díszoklevelét is átnyújtotta Bernadett néninek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában