Sikeres volt a faorvosi beavatkozás

2024.04.08. 11:07

Erőtől duzzad a Szekszárdi Remete Berkenye

Itt a tavasz, és a kellemes melegedő időjárás, valamint a sok napsütés hatására egyre szebb a Szekszárdi Remete Berkenye. Erről a körzet önkormányzati képviselője posztolt a Facebookon.

Bencze Péter

Beküldött fotó

Szollár Zoltán azt írta, hétvégén sétált el a famatuzsálemhez, hogy megnézze, milyen eredménnyel zárult az idén januárban elvégzett fadoktori beavatkozás. Amint a politikus – aki egyben a Fősővárosi Kör elnöke is – fogalmazott, a berkenye nemcsak, hogy átvészelte a telet, de kifejezetten szép állapotban vág neki a vegetációs időszak kezdetének.

Szollár Zoltán a bejegyzésében úgy fogalmazott: „A fatestben megindulhatott a nedvkeringés a gyökértörzstől a rügyek irányába. A tápanyagszállítás is párhuzamosan a kambiumgyűrűben. A faágakon szépen hajtanak a rügyek, alakulnak a levél kezdemények. Lényeg, megerősödött a Szekszárdi Remete Berkenye a télvíz idején. Bízzunk benne, hogy nem lesz olyan forró időjárás nyáron, és idén már megkóstolhatjuk gyümölcsét.“

Itt pedig a fadoktori beavatkozásról készült videót tekinthető meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában