Megkérdeztük Csötönyi Lászlót, miért nem indul a választáson

Megkérdeztük Csötönyi Lászlót, az Éljen Szekszárd képviselőjét, hogy mi az oka annak, hogy nem indul a június 9-én esedékes önkormányzati választáson.

Szepesi László

Önkormányzati választásra készül az ország. Szekszárdon a napokban jelentette be az Éljen Szekszárd frakció, hogy az egyes körzetekben kik a képviselőjelöltjeik. A lista láttán többen azon csodálkoztak, hogy az indulók között miért nincs ott Csötönyi László. aki 2019-ben, valamennyi jelölt közül a szavazatok legtöbb, 53,22 százalékát kapva lett Szekszárd Város Közgyűlésének képviselője, majd a közgyűlés Kultúra Civil szervezetek és Városmarketing Bizottságának elnöke.   

Csötönyi László (középen). Fotó: Mártonfai Dénes/MW archívum

Megkérdeztük, hogy mi az oka távolmaradásának. Ő döntött így, esetleg elfáradt, vagy a frakció hozott ilyen határozatot?   

Nem fáradtam el, sőt most, a ciklus vége felé éreztem, hogy lehetne ezt jól, jobban is csinálni. Hogy lenne ebben ráció, de nem ezzel a csapattal.  Az elképzeléseink nem egyeztek sok mindenben. A fiskális gondolkodás, gazdasági szemlélet mindennel kapcsolatban, számomra nem vállalható. 

Én úgy gondolom, hogy egy várost, s a városban élő közösségeket, civil szervezeteket, egyesületeket nem lehet és nem szabad kizárólag fiskális szemmel nézni, gazdasági társaságokként kezelni, úgy bánni, úgy kommunikálni velük. Én hiányoltam az emberi oldalt, több empátiára, toleranciára, törődésre, gondoskodásra, odafigyelésre, nyitottságra számítottam. Ez hiányzik, és ezért döntöttem amellett, hogy ezzel a csapattal nem szeretnék tovább dolgozni.

Hozzáteszem, nem frakcióbeli társaimmal van ellenérzésem, hanem a módszerrel. Az angol mondja: don't hate the player hate the game, azaz ne a játékost utáld, hanem a játékot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában