megmérettetés

2019.02.17. 18:10

A böllérek csatájában hat kiadós ételt kóstolt a zsűri

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Ismét megmérkőzött egymással a Szentgálszőlőhegyért Egyesület és a Szőlő-Szem Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület. A két csapat a hagyományos, immár IV. Szentgáli Böllérversenyen mérte össze szakmai tudását. A szombaton tartott erőpróba óriási érdeklődés mellett zajlott le, mintegy háromszáz főnyi közönség kísérte figyelemmel a két termetes – egyenként nagyjából másfél mázsás – sertés feldolgozását.

A csapatoknak orjaleves, pörkölt, töltött káposzta, kolbász, hurka és pecsenye kategóriában kellett bizonyítaniuk kiemelkedő hozzáértésüket. Az öt tagú zsűri derekasan végigkóstolta a kiadós mintaadagokat, majd azokat lefojtotta az ugyancsak meghirdetett – Kiss László elsőségével végződő – süteményverseny laktató kompozícióival...

A végső összesítésben a Szentgálszőlőhegyért Egyesület szerezte meg az aranyérmet, így a Szőlő-Szemnek igyekeznie kell a jövőben, hogy mielőbb beérje 3:1 arányban vezető riválisát. Gyógyírt jelenthet, hogy a böllérkirály címet a Szőlő-Szem színeit képviselő Sárréti István nyerte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában