Tolna

2018.01.20. 14:30

Az is kiderült, hová tűnt az ellenőrző könyv

Összemosta az eső a szíveket az idei alsó tagozatos vers- és prózamondó fesztiválon.

Steinbach Zsolt, fotó: Makovics Kornél

Radnóti megzenésített Bájoló című versével kezdődött a Tolnai Kulturális Központ által, a magyar kultúra napja alkalmából rendezett 10. vers- és prózamondó fesztivál, pénteken délután, a MAG-Házban.

Stílszerűnek bizonyult a dalválasztás, hiszen miközben a gimnazista Lóki Hanna gitározta-énekelte a vers utolsó sorát – „mossa az eső össze szívünket” –, odakint is zuhogott az eső.

Koncz Jánosné nyugdíjas pedagógus, a zsűri elnöke is felhívta erre a figyelmet, de úgy vélte, a szomorú időjárás nem lehet akadálya annak, hogy a résztvevők kellemesen töltsék a délutánt.

Így is lett, bár a versmondók közül láthatóan sokan küzdöttek lámpalázzal, ami nem meglepő, hiszen alsó tagozatos kisdiákokról van szó. Akadtak viszont, akik kifejezetten élvezték a szereplést. Ha pedig a jó előadókészség szerencsés versválasztással párosult, abból kimondottan szórakoztató produkciók születtek. Így a közönség jót derülhetett azon, hová lett az „eltűnt” ellenőrző könyv, vagy hogy kocsi helyett miért lenne jobb egy csacsi. A négy tolnai általános iskolából háromnak a diákjai – összesen 23-an – vettek részt a két fordulós versenyen, ahol szabadon lehetett választani verset és prózát.

A Koncz Jánosné, Kovácsné Füri Margit és Hornokné Dévai Edit alkotta zsűri a legjobbnak Mikula Esztert (Széchenyi iskola 3. osztály) látta. 2. lett Bocz Julianna (Wosinsky 2. o.), 3. Vanicsek Natasa (Széchenyi 3. o.). Különdíjat kapott Buchmüller Fanni (Széchenyi 3. o.), a Civil Voks Egyesület különdíját Varga Milán (Széchenyi 3. o.) érdemelte ki.

Címkék#Tolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában