útlezárás

2018.05.15. 17:30

Négy napon át tart a fesztiváli forgatag a megyeszékhelyen

Színpompás forgatag, színpadi programok, gasztro sátor, boros pavilonok és kézműves vásár várja Szekszárdon a Pünkösdi Hal- és Vadünnep látogatóit. A város kulturális és gasztronómiai fesztiváljának a megyeszékhely belvárosa ad otthont, ahol a rendezvény ideje alatt útlezárásokra lehet számítani.

Munkatársunktól, fotó: Mártonfai Dénes

A fesztivál kínálatában sokféle rendezvény szerepel, ezek között több olyan akad, amely építési-, illetve később bontási munkálatokat igényel. Az építési munkálatok némelyike már a mai napon megkezdődik, a bontás, a helyszínek eredeti állapotba való visszaállítása pedig többségében május 22-én, kedden, éjfélig tart.

A belvárost illetően a következő útlezárásokra és forgalomkorlátozásokra kell számítani:

A Vidámpark miatt május 16-án, szerdán 22.40-től május 22-én kedden 24 óráig útlezárás lesz a Szent István téren a múzeum sarkától a gimnázium sarkáig. A megyei önkormányzat előtti útpn a Csokonai utca kereszteződéséig, az „E” épület felőli út szabadon hagyásával.

Ugyanezen időpontban lesz leszárva a zeneiskola és az OTP közötti úttest a kirakodó vásár miatt.

A polgármesteri hivatal előtti parkolókból indulnak a buszok a Nyitott pincék programra, ezek a parkolóhelyek május 18-án pénteken 6 órától május 22-én kedden 24 óráig lesznek lezárva. A bíróság előtti terület lesz a VIP parkoló május 18-án, pénteken 6 órától május 22-én kedden 5 óráig.

A színpadi programok, a vendéglátós sátrak a Béla király tér teljes területét, valamint a vagyonkezelő és a Tarr Kft. előtti parkolót foglalják le. Ezeken a helyszíneken a gépkocsi forgalomtól való teljes lezárás május 17-én csütörtökön 6 órától május 22-én kedden 24 óráig tart. A Béla király tér és az Országzászló környéke május 16-án szerdán 6 órától május 22-én kedden 24 óráig lesz lezárva.

A Bezerédj utcában félpályás zárás lesz a tömbbelső parkoló bejáratáig, a kormányhivataltól pedig teljes zárás május 17-én csütörtökön 6 órától május 22-én kedden 24 óráig.

A kirakodóvásár a Béla király tértől a Garay térig tartó területen lesz pénteken 5 órától kedd 12 óráig. A sörsátor a Korzó előtti téren kap helyet csütörtökön 8 órától kedden 24 óráig. Az Augusz utca a 160 lakásos előtti parkolótól az Arany János utca sarkáig pénteken 5 órától kedden 6 óráig lesz lezárva.

Május 18-án pénteken 18 órától május 21-én hétfőn 24 óráig a forgalom elől elzárják a Széchenyi utca ÁNTSZ Székház és Kála Áruház közötti szakaszát, kivételt képeznek az autóbuszok, a megkülönböztető jelzést használó járművek és taxik. A Kála sarkánál félpályás zárással hívják fel a figyelmet, hogy a lottózótól le van zárva az utca. A szombati piac idejére az útzárat feloldják.

A civil szervezetek bemutatkozásának a Szent István téri sétány ad helyet a bíróságtól a múzeumig, pénteken 8 órától kedden 24 óráig.

Az autóbuszok is módosított útvonalon közlekednek, erről bővebben ITT tájékozódhat!

Lesz minden, ami a hangulathoz kell

A Pünkösdi Hal- és Vadünnep során összesen negyven program várja a közönséget. Ebből családi- és gyermekprogram tizenkettő, a koncertek száma huszonhárom. Emellett négy diszkó jellegű program, öt folklórprogram, három kiállítás és két játszópark szerepel a kínálatban. A kézműves vásárban nyolcvanegy árus rakja ki a portékáját. A kézművesek között lesz keramikus, kosárfonó, szappankészítő, textiles, bőrműves, mézeskalácsos, gyertyaöntő, faműves. Éhen és szomjan sem marad senki, árulnak majd kürtöskalácsot, vattacukrot, lángost, fagylaltot, különféle street food jellegű ételeket. Kapható lesz emellett mindenféle édesség, méz, sajt, füstölt áruk, lekvár, szörpés aszalt gyümölcs is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában