Sajtóközlemény

2019.06.14. 18:10

Próbaterhelés miatt ideiglenesen lezárják a bajai Duna-hidat

Vasúti próbaterhelést végeznek a szakemberek a bajai Duna-hídon június 18-án, kedden este és éjszaka, ezért több ütemben, 15 perces időszakokra lezárják a hidat a közúti forgalom elől.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A rendszeres, éves hídvizsgálatokon túl, idén esedékes a bajai Türr István híd minden részletre és tartozékra kiterjedő, 10 évente végzett fővizsgálata, mely egy időben zajlik a vasúti, szintén teljes körű célvizsgálattal. A célvizsgálat részeként a híd vasúti teher alatti viselkedését figyelik meg a szakemberek.

Június 18-án este és éjszaka 20:45 és 22:05, valamint 23:45 és 03:25 közötti időszakban összesen 13 alkalommal zárják majd le a hidat, alkalmanként 15 perces időszakokra. A lezárások között a közlekedők a megszokott módon használhatják a hidat, illetve a megkülönböztető jelzést használó járművek számára a vágányzár ideje alatt is biztosítják majd az áthaladást – hívta fel figyelmünket a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában