Borvacsora Szedresben

2018.03.03. 08:30

Igaz, hogy a finom étel összehozza az embereket

Budavári Kata

Két fiatalember – akik történetesen szakácsok – múlt szombaton Szedresben rendhagyó módon ünnepelték a farsangot. Bónyai Gusztáv és Kákonyi Máté szeretnek főzni, és szívesen dolgoznak együtt, ha alkalom nyílik rá. Régóta érlelődött a gondolat bennük, hogy megmutassák Szedresben a tudásukat. Szeretnék, ha az emberek mernének étlapról mást is választani, mint a jól ismert sülteket. Ötletet adni háziasszonyoknak, főzni szerető férfiaknak, hogy bátran nyúljanak a fűszerekhez, alapanyagokhoz, és alkossanak, hiszen a konyhaművészetben is születnek remekművek. Még akkor is, ha ezek nem maradnak fenn az örökkévalóságnak. 

Ötletük találkozott a szükséggel, így egy borvacsorát szerveztek, amelynek bevételével a szedresi óvoda alapítványát támogatják. Az érdeklődők az étkek közt kóstolhattak erdei gombalevest, füstölt fürjet, bivalycombot és emukolbásszal készült fánkot, desszertként pedig gesztenyés meggyes finomságot is. A nem mindennapi menüsort közel ötven helyi és vidéki érdeklődő kóstolta meg, amelyhez a medinai Szabó Dávid szolgáltatta a bort és a muzsikát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában