sváb bál

2019.02.11. 07:00

Sváb hagyományokról szólt a műsor, a bál

A Szekszárdi Dienes Iskola szombaton tartotta tradicionális sváb bálját, amely egyúttal kulturális seregszemle is. Ezen a délutánon minden a sváb hagyományokról szólt.

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

Tartalmas, vidám délutánt töltöttek együtt gyerekek, szülők, pedagógusok és a meghívott vendégek szombaton Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban.

A Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule a huszonnyolcadik sváb bálját tartotta, amelynek most is része volt a kulturális seregszemle.

A szokásokhoz híven a Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar teremtette meg a sváb bál alaphangulatát polkával és indulóval. Simon Andrea, az iskola igazgatója elmondta, a fellépő vendégek közül az iskola diákjai mellett a zenekar és a Monschein Kórus a kezdetek óta színesíti a sváb bál programját, és a Wunderland óvoda is hosszú évek óta képviselteti magát ezen a rendezvényen. A vezető szólt a viseletbemutatóról, amely az esemény csúcspontja, hiszen értékes ruhákat bocsátanak a gyerekek rendelkezésére a szülők, nagyszülők. És valóban, több mint százéves mellényt, dédpapa által hordott kalapokat, díszes vállkendőket, padlásról előkerült öltözeteket csodálhatott meg a közönség.

A zsűri idén a Ganczer Nóra által viselt református menyasszonyi ruhát ítélte a legszebbnek.

A színpadi produkciók is igen változatosak voltak, a nézők egyaránt láthattak Tolna megyei népi játékokat és soroksári táncot. A már említett szereplők mellett nagy sikert arattak az iskola táncosai és kórusa, a fellépőket pedig most is Keller Antal kísérte harmonikán.

A táncházban aztán kicsiknek és nagyoknak lehetőségük volt új lépéseket elsajátítani.

A tombolasorsolás sem maradt el, a gyerekek nagy örömére.

A mulatságban sváb süteményekkel is kínálták a vendégeket, a harapnivalóról most is az iskolások szülei gondoskodtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában