kórus

2019.04.05. 10:30

Fesztiválon csendült fel a kórusének

Szeri Árpád

Fotó: Shutterstock

A X. Dallam Kórus Találkozón lépett fel a Szekszárdi Garay János Gimnázium Német Nemzetiségi Kamara Kórusa. A rendezvénynek Tatabánya adott otthont. A fesztivál célja az, hogy a kórusok egy verseny nélküli, de szakmai zsűri előtt zajló találkozón mutathassák meg egymásnak és a közönségnek: a zene az általános és középiskolai korosztály számára is meghatározó önkifejezési lehetőség és örömforrás.

A nyolc fellépő kórust és a szakmai munkát a Mindszenty Zsuzsánna vezette zsűri értékelte. A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége elnöke elismeréssel szólt a szekszárdiak színvonalas bemutatkozásáról, felkészültségéről, a jó műsor összeállításról, az érthető és szép német szövegéneklésről.

A Garay gimnázium legfiatalabb művészeti együttese öt éve alakult. Az énekkar két- és háromszólamú népdalokat, kórusműveket ad elő. A szakmai munka eredményességét az eddigi rövid fennállás alatt elért, számos nemesfém csillogású minősítés igazolja. A csapatot Keller Antal kísérte harmonikán, vezényelt Naszladi Judit, a kórusalapító karnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában