kiállítás

2019.08.07. 10:30

Együtt egy zománcműves és egy ötvös

Wessely Gábor

Önálló alkotók, de esetenként olyan kompozíciókat is készítenek, melyeken rézdomborítások és tűzzománc-elemek is szerepelnek.

A Sárszentlőrincen élő művészpár – Oláh Erika zománcműves és Eisenmayer Jenő ötvös – nyitott, látogatható műhelygalériát működtet. Kezdik őket felfedezni a kulturális csemegékre éhes turisták, ám ez még nem jelent számukra biztos megélhetést. Eljárnak a nívósabb kézműves vásárokba, és az interneten is kínálják portékáikat. Jól kiegészítik egymást, például az ötvösmunkát is igénylő zománcékszerek készítésekor. Mindketten több évtizedes mesterségbeli tudással, tapasztalattal és kifinomult művészi érzékkel, látásmóddal rendelkeznek.

Vérbeli alkotók. Volt már mintegy 15-20 közös kiállításuk, többek között Pakson, Tamásiban, Budapesten és Szekszárdon. Mostani tolnai bemutatkozásuk a katolikus templomhoz, a templomi búcsúhoz (Nagyboldogasszony napja) kötődik. Augusztus 17-én 16 óra 30 perckor nyitja meg az ismert kultúraközvetítő, Rühl Gizella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában