kiállítás

2019.08.12. 19:10

Fából, csontból, szaruból is faragott

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

A Magyar Arany Érdemkereszt, a Népművészet Mestere, a Somogy Megyei Príma Díj és sok más rangos kitüntetés és szakmai elismerés birtokosa, Gosztonyi Zoltán fafaragó népi iparművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Tamási Galériában, tájékoztatta portálunkat a Tamási Művelődési Központ.

Mint ismertették, az alkotó gyermekkora óta használja a faragókést. Fafaragásainak kimagasló színvonalát mutatja a különböző pályázatok során elnyert aranyérmek, különdíjak, mesterdíjak, nívódíjak sora.

Mestereinek a somogyi elődöket tartja, alkotómunkája során törekszik a tőlük eltanult pásztortechnika megőrzésére, bemutatására. A munkáit fából, csontból, szaruból készíti.

– A pásztorművészetet mutatom be az elmúlt évtizedek terméséből válogatva, egy életmű-kiállítás keretében – mondta Gosztonyi Zoltán fafaragó, akinek életét végigkísérte a népművészet. A kézművességen túl néptáncosként a Somogy Táncegyüttesben, dalosként pedig a kaposvári Vikár Béla Vegyeskarban is jeleskedett.

Gosztonyi Zoltán kiállítását szeptember elsejéig lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában