zongoraverseny

2019.11.25. 10:30

Jól szerepeltek a Liszt zeneiskola növendékei

MW

Fotó: Beküldött kép

Hetvenhét diák jelentkezett a Rév Lívia IV. Dél-dunántúli Regionális Zongoraversenyre, melyet a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskolában rendeztek meg. A somogyi fiatalokon kívül Tolna, Baranya és Zala megyei alapfokú művészeti iskolákban tanuló növendékek is felléptek.

Bartók, Bach, Haydn és Debussy műveket is előadtak a fellépők: huszonegy zeneiskola diákjai mutatták meg tehetségük legjavát, a megmérettetés öt korcsoportban zajlott. A produkciókat három tagú zsűri – Zsigmond Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának tanszékvezető egyetemi tanára, zongoraművész, Megyimóreczné Schmidt Ildikó, a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola, a művészeti gimnázium és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának zongoramódszertan és tanítási gyakorlat zongoraművész-tanára és Réti Tamás zongoraművész, tanár – értékelte.

A legfiatalabb fellépő alig múlt hét éves, a legidősebb tizennyolc esztendős volt. Nagy Tamás, a kaposvári zeneiskola igazgatója köszöntötte az indulókat, s rámutatott: a találkozó fő üzenete, hogy érdemes zenét tanulni, amely a gyermekek lelkét gazdagítja.

A szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskolából három zenetanár nyolc növendéke vett részt a megmérettetésen a következő eredménnyel. Sándor Zsigmond Áron 1. díjas lett, Szabados Balázs és Karácsony Hanna 2. díjat, Chang Qin pedig 3. díjat kapott. Tanáruk Erősné Máté Éva. Lozsányi Julianna 2. díjas lett, ő Lozsányi Tamás növendéke. Díjat nem kapott, de nagyon szépen helytállt a versenyen Jaszenovics Szonja, aki Erősné Máté Éva és Akkermann Dániel, aki Laki János növendéke.

Borítókép: Erősné Máté Éva és a zeneiskola versenyzői

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában